Wednesday, June 23, 2010

Training @Multimedia College

Salam rakan2,

pada 22/23-06-2010 aku ngan rakan2 opis TM telah pergi satu training Keselamatan kt TMTC@MMC KL.. bagus jugak training nie.. bole menyedarkan orang ramai mengenai keselamatan tempat kerja.. MMC KL nie.. tmpat aku study diploma dulu.. lame gk x g sini..
last pegi time majlis KONVO.. bile sampai je kolej nie.. teringat kisah2 blaja dulu.. banyak kenangan selame 2thn setengah kt sni..

1st day.. aku g training Basic Fire Fighting..
-training ni.. dia bg tau mengenai kelas2 api dan cara2 pemadaman api..
-syok jugak.. ptg tu.. ade praktikal blakang asrama perempuan kt mane aku blaja panjat tiang telefon time blaja dulu..

2nd day.. aku g training Combined Emergency Drill..
-training ni pasal gabungan antara 3 kelas training.. Fire fighting..ERP & CPR..
-kt sini.. dia ajar mcm mana cara2 nk selamatkan orang sebelum anggota pengelamat(bomba @ ambulan) datang..
-ptg tu pegi ke TM Exchange Keramat AU2 utk lakukan praktikal..aku diletakkan pada team Search & Rescue.. aku ngan bro ciko @DIN.. jadi tag team la konon nyer nk slamat kan orang..tp serius.. team ni paling penat.. nk kene mendokong orang.. aku bwk orang yg pengsan dari tingkat 2.. turun tangga.. berat!!!! sempot beb.. hahahaha.. lepas tu.. kene naik tingkat 2.. ade orang melecur tangan.. tp pelik gk.. orang melecur tangan.. bole jalan kn? hehehehe...

Nway.. training nie.. syok.. banyak menambahkan ilmu pengetahun dlm keselamatan.. dan insyaAllah.. jika ade berlaku ape2.. bole aku bersedia..walaupun akan cuak ketika keadaan real..

ni aku nk kongsi beberapa video.. layanzz... wassalam...

No comments:

Post a Comment