Saturday, December 31, 2011

Selamat Tahun Baru 2012

Assalamualaikum,

Aku nk ucapkn selamat tahun baru 2012.. Bertambahla umur kite semua.. Tahun 2012 ni aku bakal bergelar seorg "abah" insyaAllah.. Semoga kurniaan اَللّهُ ini akan menjadikan aku seorg suami & abah yg berguna, insyaAllah.. Tahun ini juga umur aku akan menjadi 25 tahun.. Impian aku utk menjadi seorg abah pd usia 25thn hampir tercapai..

Tahun 2011 merupakan tahun yg mencabar diri.. Banyak dugaan n cabaran yg ditempuhi.. alhamdulillah.. Aku n isteri telah menjaya mengharungi tahun 2011 dgn jayanya.. Hehehehe.. Walaupun azam tiap2 thn ✗ pernahnye tcapai..

Akhir kata,(mcm karangan SPM) semoga tahun 2012 ini kite mempunyai azam n semangat yg tinggi utk menjadikan diri kite lebih baik n bermanfaat kepada agama, keluarga n negara. Apesal ayat2 aku hr ni mcm skema jerk.. Xpa la.. Thn baru.. Gaya belog pn br..

Sekian.. Selamat Tahun Baru 2012.. AllahuAkhbar!!

Imran.sarmin

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, December 29, 2011

Hari Ke-2 di PD

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Aku n wife hari ni mkn pg kt hotel.. menu utama nasi lemak.. Alhamdulillah.. Mknan nye bole diterima tokak den n isteri.. Sedap juga la.. Lepas tu pi mandi swiming pool.. Aku je mandi.. Wife aku dok tgk saje.. :( huhu.. Lepas tu aku bersauna.. Lepas ni nk g mane plak ek? Rase nyer mcm nk jln2 tmpt len.. Huhu.. Mane nk pg ek!?

Okeh la.. Best jugak update belog menggunakan hp nie.. Makin rajin aku update.. Huhu..

Tadaaa!!

imran.sarmin

Testing update via blackberry!

Hi semua, aku saje test nk update blog gune blackberry ni.. Da lame pakai.. Baru tergerak hati nk blaja update belog.. Huhu.. Jgn jelous ek hazirah! Huhu..

Kami skang tgh bercuti @Lexis, Port Dickson.. Sempena nk celebrate ulangtahun ke 2 pernikahan kami.. Tp lambat skit pg.. Sbb nyer hotel penuh time 25hb ari tu..

K la.. Xde bende sgt nk cite.. Nk bercuti ni.. TaDa!!


Imran.sarmin
Sent by TM from my BlackBerry® Smartphone

Friday, December 23, 2011

Pengguna di Malaysia Tertipu..

Nampaknya ramai tertipu dengan beli Tv LED sebenar yang ia juga adalah LCD, kerana TV LED hanyalah dari Sony dan ia hanya di Negara pengeluar, iaitu Jepun.
TELEVISYEN diod pemancar cahaya (LED) tetapi bukan LED yang sebenarnya. Walaupun sukar mempercayainya tetapi hakikatnya semua televisyen LED yang berada di pasaran tempatan pada masa ini bukan televisyen LED dalam erti kata yang sebenar. Menurut Pengurus Kanan Kejuruteraan dan Servis, Toshiba Sales & Services Sdn. Bhd., Liew Ah Yoong, semua produk itu merupakan televisyen paparan cecair kristal (LCD) yang menggunakan cahaya belakang LED.
Namun, katanya, semua syarikat pengeluar memasarkannya sebagai televisyen LED mungkin kerana strategi pemasaran. ”Sehingga hari ini, hanya Sony mengeluarkan televisyen LED sebenar atau diod pemancar cahaya organik (OLED), itu pun hanya satu dua model dan mungkin hanya ada di Jepun.
”Saya sendiri tidak tahu bagaimana rupa televisyen LED kerana tidak pernah melihatnya,” katanya pada prosiding Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia (TTPM) di Ipoh , Perak, baru-baru ini.
Ah Yoong hadir sebagai saksi kepada syarikat Kim Seen Electronic Trading bagi memberitahu situasi sebenar terhadap tuntutan yang dikemukakan oleh Liew Moi Fah, 55.
Moi Fah menuntut supaya syarikat itu mengembalikan semula wangnya sebanyak RM5,350 kerana didakwa menjual televisyen LCD kepadanya, sedangkan dia mahu membeli televisyen LED.
Menurut Moi Fah, dia membeli televisyen tersebut pada Januari lalu dan mendapati ia bukan televisyen LED sebulan kemudiannya.
”Semasa berkumpul beramai-ramai sempena sambutan Tahun Baru Cina pada Februari lalu, anak saudara saya memberitahu bahawa televisyen itu bukan televisyen LED tetapi LCD ‘kahwin’ LED. Kes seperti ini banyak berlaku di Singapura. ”Saya juga dapati pada kad jaminan televisyen tersebut tertera LCD dan pemeriksaan pada laman web Toshiba tidak menjumpai sebarang produk televisyen LED,” katanya.
Setelah mendengar penjelasan tersebut, Presiden TTPM, Maznah Haron memerintahkan supaya Kim Seen Electronic Trading yang diwakili oleh Tang Boh Leng mengambil semula televisyen itu dan mengembalikan RM4,235.42 kepada pihak yang menuntut.
Dalam hal ini, katanya, kerajaan perlu melakukan sesuatu bagi memastikan pengguna tidak dikelirukan antara televisyen LED dan televisyen LCD yang menggunakan cahaya belakang LED.

*aku copy email jer..

imransarmin

Wednesday, December 21, 2011

Sinar Hidupku...




assalamualaikum.. lame rasenyer aku tidak mengarang kt blog.. slalu asik la letak video2 youtube.. kali ni aku menaip la skit.. huhuhu.. sebab nk share sumthing yg terlalu berharga dalam hidup aku... skang ni.. ade org panggil aku DTB.. sebab ape? sbb.. my wife sudah pn mengandung.. korg semua mungkin ade yg da tau.. mungkin ade yang blom.. wife aku dah pn mengandung.. usia kandungan adalah 5 bulan.. tadi baru je g ultrasound.. last month pn dah pegi.. ni pegi utk 2nd time.. aku bawak wife aku pi check up di Pusat Kesihatan UKM je.. alhamdulillah.. sini x ramai org.. xperlu beratur panjang.. tunggu berejam.. sini x ramai org.. maybe staff UKM pn x ramai yg dtg cni.. susah dpt MC kot.. hikhik.. mai layan gambor ultrasound..


dah nampak kn? huhuhu.. ni plak gambo mak buyungnyee.. comel kn?


my wife dijangka melahirkan anak kami yg pertama pada 6 mei 2012.. harap tiada masalah akan berlaku sepanjang prosess pembesaran & kelahiran anak kami... okeh.. sampai disini saje aku nk merapu meraban.. sekian!

imransarmin

Thursday, December 8, 2011

Ombak Rindu

Meh layan cite Ombak rindu nih... best.. layan jiwang aku mlm tu.. sampai mimpi si izzah.. :P



ni plak kite layan OST dia.. nyanyian Hafiz/Adira.. layan!!



Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Hafiz :

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Adira :

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira
:
Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Hafiz:

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


imransarmin

Tuesday, November 8, 2011

Kita Satu - Spider



Sering ku bertanyakan
Di manakah hatimu sayang
Kian lama ku simpan
Penyesalan cinta dalam diam

Sampai bila harusku pendam
Layan cinta dan perasaan
Dengan lafaz ku bisikkan

Chorus
Kita telah ditakdir bersama
Teman hidup di dunia
Malam siang kita jadi satu
Kerana engkau adalah milikku

Pegang tanganku seeratnya
Dunia ini berputar ligat
Mengapa harus ada sesal
Andainya tersungkur tetap bersama

Sampai bila harusku pendam
Layan cinta dan perasaan
Dengan lafaz ku bisikkan

Ulang Chorus 2X

Kerana engkau adalah milikku


imran.sarmin


Friday, September 16, 2011

10 tahun sebelum kemerdekaan...

Assalamualaikum...
sempena hari malaysia nie.. aku tergerak.. untuk menonton video di utube.. bertajuk 10 tahun sebelum kemerdekaan hasil arahan Fahmi Reza.. nak jugak tahu.. apa yang berlaku sebelum merdeka.. aku tau video ni pn daripada member aku.. kalau cite pasal sejarah.. masing2 ckp "failed" hehe.. kenapa? mungkin sejarah yang kite belajar time sekolah dulu.. tidak lengkap.. ada yang tertinggal or tercicir.. or mungkin x menarik langsung.. so.. aku nak korang layan video ni.. ade 4 part..
moh layan...

part1


part2


part3


part4


renung2kan.. :)

imran.sarmin

Thursday, September 15, 2011

Hambamu..



Ke arah satu perjalanan
Dalam sebuah kehidupan
Demi untuk mengecapi
Hasrat murni di dalam hati

Usaha dengan doa
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah
HambaMu Allah


Sekiranya takdir menguji
Cekalkanlah hasrat di hati
Semoga kesusahan bisa
Mengajar erti terus asa

Usaha dengan doa
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah

Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah
HambaMu Allah
HambaMu Allah


imran.sarmin


Tuesday, August 30, 2011

Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin


Assalamualaikum...

fuh...fuh... banyak nyer spiderweb.. dah berzaman x update ni.. ngeh2.. ikot mood ja.. so.. skang ni tengah musim raya.. hari ni 1st day raya.. aku kije malam.. so.. tgh bosan2.. aku pn update la blog ku yg da bersawang noo.... 1stly.. aku nak ucapkan..



tahun ni.. 1st day adalah giliran bersama keluarga metua... ini adalah keluarga belah isteriku..


waaachaaa!




yang ini pula.. family ku~ tp.. sumone missing.. haishhh.. (aik.. mcm bini aku plak)



yang ni gambar masa beraya di kampung batu laut...



anyway.. sesape yang pulang beraya tu.. hati2 memandu ek..
pandu cermat.. jiwa selamat..

sekian dari saya di hari raya pertama nie~

tataaaa~



imran.sarmin






Friday, July 29, 2011

AJAIBNYA TANGAN IBU

Ketika kita lapar...tangan ibu yang menyuap,
Ketika kita haus...tangan ibu yang memberi minuman,
Ketika kita menangis...tangan ibu yang mengesat air mata,
Ketika kita gembira...tangan ibu yang menadah Syukur,memeluk kita erat dengan deraian air mata bahagia,
Ketika kita mengantuk...tangan ibu yang dodoikan dengan penuh kasih sayang,
Ketika kita mandi...tangan ibu yang meratakan air ke seluruh badan,membersihkan segala kekotoran,
Ketika kita dilanda masalah...tangan ibu yang membelai duka sambil berkata:Sabar nak, Sabar ye sayang.
Namun,
Ketika ibu sudah tua & kelaparan...tiada tangan dari anak yang menyuap,
Dengan tangan yang menggeletar, ibu suap sendiri makanan ke mulut dengan linangan air mata,
Ketika ibu sakit...di mana tangan anak yang ibu harapkan dapat merawat kesakitan ibu?
Ketika nyawa ibu terpisah dari jasad...
Ketika jenazah ibu nak dimandikan...
di mana tangan anak yang ibu harapkan untuk menyirami jenazah ibu buat kali yang terakhir.
Tangan ibu, tangan ajaib...
Sentuhan ibu, sentuhan kasih...
Boleh membawa ke Syurga Firdausi...
Ciumlah tangan ibu,
Sebelum ibu pergi bertemu Illahi & takkan kembali lagi...
Nukilan Dato' Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood (Pendakwah & Pengacara Semanis Kurma TV9)

imran.sarmin

Thursday, July 21, 2011

hanyut


Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum

Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila

Kau kan diam seribu bahasa

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam

Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka

Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu

Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu

Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti

Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja


imransarmin


Wednesday, July 6, 2011

Kisah KFC

Assalamualaikum...

Hari ni nak cite skit kisah KFC.. anda da tgk video yg di upload ke utube? kisah pekerja KFC yg telah mencemarkan hidangan makanan.. meh tgk video nie..

video 1


video 2


geli plak tengok cara pekerja KFC ni ... geli wooo.. pengotor gile.. mcm ni ke tanggungjawab dorang sbgai pekerja? ingat seronok sgt ke.. haishh..

selepas kejadian tuh.. pihak KFC ade buat video mintak maap... meh layan seorang dr director dia ckp..



bagus la KFC kalau dia trus mengambil langkah begitu.. harap bende/perkara ni x kan berulang.. kepada restoran2 len.. jgn ade mcm ni da ler.. okeh la.. buhbye..\

wsalam..

imran.sarmin

Monday, July 4, 2011

Lirik Lagu Hatiku Milikmu – Nera AF9



Pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Ku sayang padamu

Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya

Kanku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu

Bagai bahtera dilanda badai
Gelora cinta mengoncang jiwaku
Berombak mencari daratan yang damai
Oh Cintaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku ini
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu

Kanku coretkan kenangananmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini


imran.sarmin


Friday, May 20, 2011

Khasiat Susu Kambing

Ramai juga yang telah mengamalkan Susu Awal Lembu sebagai pemakanan tambahan, tetapi susu kedua terbaik selepas susu ibu ialah susu kambing.

Kajian saintifik telah menunjukkan bahawa:

  1. Susu Kambing tidak mengandungi Protein Kompleks (Alpha-casein & Beta-casein Protein) = penyebab utama alahan
  2. Kandungan Asid Lemak Rantaian Pendek dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu
  3. Molekul Lemak dalam susu kambing lebih halus & mudah dihadam berbanding susu lembu
  4. Proses pencernaan susu kambing hanya 20 minit sahaja berbanding susu lembu yang memerlukan lebih 2 jam
  5. Sama seperti susu ibu pH susu kambing beralkali berbanding susu lembu yang asidik
  6. Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu:-
  • Protein 2.1 kali ganda
  • Kalsium 2.2 kali ganda
  • Zat Besi 2.0 kali ganda
  • Potasium 2.1 kali ganda
  • Vitamin A 3.8 kali ganda
  • Garam Galian 2.0 kali ganda
  • Selenium paling tinggi berbanding semua jenis susu

Kajian telah mendapati susu kambing adalah Susu Yang Terbaik selepas susu ibu kerana
mengandungi sumber nutrien seperti berikut:

  • Tenaga
  • Protein
  • Lemak
  • Karbohidrat
  • Gula
  • Kalsium
  • Zat Besi
  • Vitamin A
  • Vitamin B2
  • Vitamin C
  • Vitamin D
  • Vitamin B12
  • Asid Folik
  • Inositol
  • Sodium
  • Potasium
  • Selenium

Kelebihan Susu Kambing Higoat

Apakah kelebihan dan manfaat Susu Kambing Hi-Goat yang telah terbukti keberkesanannya?

  • Merawat Kencing Manis
  • Sakit Jantung dan Darah Tinggi
  • Gastrik
  • Asma (Lelah)
  • Acute Anemia
  • Tulang Belakang Reput
  • Angin Ahmar
  • Insomnia
  • Kebas Kaki dan Tangan
  • Migrain
  • Semput
  • Masalah Keletihan
  • Masalah Kulit
  • Masalah Ketika Mengandung dan Kelahiran
  • Masalah Susah Buang Air Besar dan Buasir
Dan Banyak lagi penyakit boleh sembuh jika selalu mengamalkan minum
susu kambing setiap hari dengan kerana susu kambing adalah
minuman kesihatan, ia bukan ubat tetapi boleh menyembuhkan pelbagai
penyakit dengan izin Allah S.W.T... insyaAllah

HiGoat - Rahsia susu kambing yang kini disingkap mutu khasiat dan kebaikannya. Susu kambing terlaris buat anda sekeluarga yang diyakini manafaatnya. Harga berpatutan, penuh nilai khasiat dan bermutu tinggi, suci lagi halal.

Kini terdapat cara mudah untuk meminum susu kambing. Anda tidak perlu risau bagaimana untuk simpan susu kambing bagi mengekalkan kesegaran, bau yang tidak menyenangkan. Penemuan terbaru susu kambing dalam bentuk tepung yang dinamakan Hi Goat keluaran Syarikat HR Marketing Sdn. Bhd. yang dijamin Suci dan Halal. Susu Tepung Hi Goat adalah unik dan terbaik kerana:

  • Pertama di pasaran
  • Rasa yang enak
  • Penyediaan mudah dan segera
  • Sesuai untuk semua
  • Bau yang menyenangkan
  • Tanpa gula
  • Tiada bahan pengawet dan pewarna Organik

Kelebihan & Khasiat

Apakah kelebihan dan manfaat Susu Kambing Hi-Goat yang telah terbukti keberkesanannya?

1) Merawat Kencing Manis 9) Kebas Kaki dan Tangan
2) Sakit Jantung dan Darah Tinggi 10) Migrain
3) Gastrik 11) Semput
4) Asma (Lelah) 12) Masalah Keletihan
5) Acute Anemia 13) Masalah Kulit
6) Tulang Belakang Reput 14) Masalah Ketika Mengandung
7) Angin Ahmar 15) Masalah Ketika Kelahiran
8.) Insomnia 16) Susah Buang Air Besar & Buasir





Adakah anda sedang hamil atau ibu menyusu? Mungkin juga anda mempunyai anak kecil di rumah.
Tahukah anda keperluan kalsium adalah paling tinggi semasa peringkat pertumbuhan, seperti peringkat
kanak-kanak, semasa mengandung dan semasa penyusuan bayi?

Dan tahukah anda bahawa Susu Kambing sebenarnya mempunyai kandungan kalsium yang lebih tinggi
berbanding susu lembu.

Manfaat #1 : Manfaat Ibu Hamil

Pemakanan yang berkhasiat boleh menyumbang kepada pembentukan dan perkembangan bayi semasa dalam kandungan kerana apa sahaja yang anda makan dan minum merupakan sumber utama nutrien bagi bayi anda. Susu kambing sangat sesuai untuk ibu mengandung kerana ia kaya dengan protein, enzim-enzim dan Vitamin A yang penting untuk kesihatan. Pemakanan yang sihat bermula dari awal kehamilan dapat membantu proses tumbesaran bayi yang sihat, cergas dan pintar. Semasa mengandung, anda bukan sahaja perlu meningkatkan jumlah pemakanan anda, tetapi yang lebih penting ialah apa yang anda makan.

Manfaat #2 : Manfaat Ibu Menyusu

Ibu yang menyusu perlu menjaga pemakanan yang sihat agar dapat menyusui bayi dengan sempurna. Memang tidak dinafikan bahawa susu ibu merupakan makanan yang terbaik untuk bayi namun kebanyakan ibu-ibu terpaksa menghentikan penyususan ibu kerana aliran susu semakin perlahan sedangkan bayi memerlukan susu yang lebih apabila semakin membesar. Amalan meminum susu kambing dapat meningkatkan pengaliran susu badan. Apa yang menarik, selain menambahkan susu ibu, susu kambing juga boleh diberikan kepada bayi menggantikan susu lembu.

Manfaat #3 : Bayi dan Kanak-Kanak

Kandungan kalsium yang tinggi dalam susu sangat baik untuk pembentukan tulang dan gigi kanak-kanak. Keunggulan lain susu kambing adalah susu kambing lebih mudah dicerna. Susu kambing mempunyai molekul protin & lemak yang sangat halus, lembut, serta mudah hadam berbanding susu lembu. Jadi ia sangat baik untuk diet bayi.

Manfaat-manfaat Lain

Kandungan potassium & calcium yg tinggi serta kandungan sodium yang

rendah.

Dapat membentuk tekanan darah yang normal dan mengawal

fungsi hati yang normal.

Mengandungi bahan riboflavin

Untuk tenaga dan juga boleh merawat simpton penyakit asma, eczema, colic, insomnia dan demam kuning.

Kandungan silicon dan fluorine yang tinggi

Dapat mencegah penyakit diabetes (kencing manis).

Mengandungi faktor anti barah.

Kandungan mineral Selenium yang kaya dalam susu kambing bertindak sebagai bahan bagi membantu sistem ketahanan sel badan manusia dan bahan anti oksida. Selain itu ianya melawan virus secara semulajadi dan mencegahnya dari membiak.


Kandungan PH beralkali

Maka ianya tidak menjana acid dalam darah atau usus. Ianya bertindak meneutralkan acid dalam badan.Kandungan acid berlebihan dalam badan menyebabkan kepada penyakit sakit kepala, sakit badan & otot, penurunan berat badan, kandungan gula dalam badan yg tidak seimbang, keletihan dan tekanan darah tinggi.



Khasiat Mengikut Kategori

Tepung Susu Hi Goat mempunyai pelbagai manfaat untuk setiap golongan daripada bayi sehinggalah
orang tua, di antaranya adalah :

Bayi & Kanak-kanak Dewasa & Warga Tua Penderita Penyakit
Cerdas Minda Tenaga Fungsi Sel Imun
Tumbesaran Penyembuhan Luka Usus dan Perut
Cirit Birit / Alahan Masalah Sendi/Sakit Lutut Pemulihan Selepas Pembedahan
Sistem Imun Tulang Rapuh HIV - AIDS
Demam Kuning Penyakit Lupa/Nyanyuk Melawan Radikal Bebas

Ibu Mengandung Pelajar Ahli Sukan
Cegah Demam Kuning Kecerdasan Minda Tenaga
Khasiat Penting Peka & Penumpuan Stamina
Tenaga Sistem Imun kekuatan Otot
Pemulihan Tingkatkan Kecerdasan Kesihatan Tulang

Pasti anda tertanya-tanya kenapa Susu Kambing Hi Goat boleh membantu meningkatkan taraf kesihatan
untuk semua tanpa mengira umur serta membantu menyembuhkan penyakit? Ini adalah kerana Hi Goat
mempunyai faedah-faedah berikut kepada kesihatan:

  • Rendah Laktosa
  • Tinggi Protein
  • Tinggi Kalsium
  • Tinggi Selenium
  • PH Alkali
  • Molekul Lemak Halus

kepada sesiapa yang berminat untuk membeli atau mencuba susu kambing ni.. boleh la mengubungi saya :

Imran : 013-2980577/012-3461426..

Sekian..

imran.sarmin

Thursday, May 19, 2011

Tips: Mengelak Disaman Pandu Laju..

Seorang polis menahan seorang pemandu kereta kerana memandu melebihi had laju.

Polis: Encik mintak lesen....


Pemandu: Saya tkde lesen ,..lesen saya dah digantung masa saya didakwa memandu mabuk untuk kali ke lima.


Polis: Mintak road tax kereta ni..


Pemandu: Ni bukan kereta saya...saya curi kereta ni.


Polis: Ni kereta curi???


Pemandu: Ya betul...tapi saya terpikir tadi saya macam nampak road tax kete ni kat laci dashboard masa saya simpan pistol saya dalam tu.


Polis: Ada pistol dalam laci dashboard!!!!!!!


Pemandu: Ya betul..saya letak disitu selepas saya tembak pemilik kereta ni dan mayat nya saya letak kat bonet belakang.


Polis: Ada MAYAT dalam bonet!!!!!!


Pemandu: Ya betul Tuan..


Setelah mendengar kesemuanya polis tersebut menghubungi ketua polis nya. Dan dengan segera kereta tersebut telah di kepung dan ketua polis menghampiri pemandu tersebut.



Ketua Polis: Encik ..boleh mintak lesen memandu?


Pemandu: Boleh..ini dia ..lesen memandu sah saya.


Ketua Polis: Ini siapa punya kereata.


Pemandu: Saya yang punya ini road tax kereta ini.


Ketua Polis: Boleh encik perlahan-lahan buka laci dashboard ini supaya saya boleh tengok jika ada pistol didalam.


Pemandu: Boleh Tuan..tetapi tiada pistol didalam...


Ketua Polis: Bolehkan tolong buka bonet kereta belakang ini? Tadi encik penah berkata bahwe ada mayat didalamnya.


Pemandu: Takde masalah...bonet dah dibuka...tapi mana ada mayat didalamnya.


Ketua Polis: Saya kurang faham ini...polis sebentar tadi yang menahan kamu berkata..kamu tidak ada lesen , kereta ini kamu curi, kamu memiliki pistol yang di simpan di laci dashboard dan ada mayat yang dibunuh oleh kamu di simpan di bonet kereta kamu.


Pemandu: Ha yeke...kalau macam tu mesti si penipu besar tu pun ada bagitau tuan yang saya ni memandu melebihi had jugak.. penipu!!


imran.sarmin

Wednesday, May 11, 2011

Sedetik lebih


SEDETIK LEBIH

Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung

Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan

Dalam tidur dan khayalan

Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang

Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu

Kerana kau beri erti hidup

Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan

Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia

Asal masih adanya kamu


imran.sarmin

Monday, April 25, 2011

Fast & Furious 5!!!!!

salam all... meh kite serbu wayang tengok cite nie.. fast n furious 5..
kepada peminat2 kete kt luar sane.. kompem ternanti2 cite nie.. ni story line cite nie..

Former cop Brian O'Conner partners with ex-con Dom Toretto on the opposite side of the law. Since Brian and Mia Toretto broke Dom out of custody, they've blown across many borders to elude authorities. Now backed into a corner in Rio de Janeiro, they must pull one last job in order to gain their freedom. As they assemble their elite team of top racers, the unlikely allies know their only shot of getting out for good means confronting the corrupt businessman who wants them dead. But he's not the only one on their tail. Hard-nosed federal agent Luke Hobbs never misses his target. When he is assigned to track down Dom and Brian, he and his strike team launch an all-out assault to capture them. But as his men tear through Brazil, Hobbs learns he can't separate the good guys from the bad. Now, he must rely on his instincts to corner his prey... before someone else runs them down first. Written by Universal Pictures


*copy paste dari blog omputih jer..


meh layan trailer plak..


amacam? ade the rock tu.. jom ramai2.. sape nk tengok.. sila angkat tangan macam saya~

ramai2 kite saksikan pada 5 mei 2011 nie.. joooommm!!! zasss..


imran.sarmin



Monday, April 18, 2011

Kampung pisang Again?

salam all,

ari ni aku layan2 utube.. jumpe video klip nie.. dengar cite ni sambungan cite hantu kak limah..
masih ade lagik husssiinnnn.. hussiinnn.. meh kite layan cite teaser nyer..



promo sudah lawak.. bile kuar wayang.. yang itu awok x tau la pulok... kite same tunggu saje la ek..

zuzzsss

imran.sarmin

Sunday, April 17, 2011

lady gaga tergolek

salam semua...
mari layan video nie..
mmg klakor..



hihihihihihihihihihihi

imran.sarmin

Saturday, April 16, 2011

CUN

salam...
hari tu aku g tgk wayang ngan wife.. cite nie.. syoookkk woo.. ramai2 meh la tgk.. aku tgk cite ni sbb maya karin jer.. hukhuk...





Sinopsis : Luna Latisya seorang pengacara terkenal, bercinta dengan Ryan Hidayat, seorang pelakon. Program yang diacarakannya (Meletops) memerlukan beliau menerjah kehidupan peribadi selebriti tanahair. Yang terkini, ‘Meletops’ ke rumah Ryan Hidayat untuk kejutan hari lahirnya. Namun lain pula yang terjadi apabila Ryan ditemui bersekedudukan dengan seorang artis baru, Siti Senjakala. Luna berang lalu terus memandu pergi bersama Tom, pembantu peribadinya. Tom membawa Luna ke kampung halamannya di Utara Semenanjung. Sampai di kawasan kampung, kereta Luna tersekat di kawasan lumpur, memaksa Luna dan Tom bermalam di dalam kereta.Keesokannya, mereka ditemui oleh Atan, kawan baik Tom di kampung. Mereka dibawa ke rumah Atan. Pada awalnya Luna sukar menyesuaikan diri dengan persekitaran kampung. Setelah beberapa hari, kereta Luna masih belum siap. Luna tiada pilihan, kecuali terus bermalam di rumah Atan. Namun keluarga besar Atan yang cepat mesra menyebabkan Luna mula menyesuaikan diri. Adik Atan, Manis, gadis `istimewa’ sangat sukakan Luna. Kereta sudah siap, tibalah masa Luna perlu kembali ke Kuala Lumpur. Luna yang mula jatuh hati dengan persekitaran dan orang-orang di situ meminta izin untuk tinggal lebih lama. Semua orang gembira dengan keputusan Luna. Luna dan Atan semakin rapat, walaupun sering tak sependapat.Luna kini mengenali kehidupan kampung yang selama ini begitu jauh daripada dirinya. Daripada bermain lumpur di sawah, menunggang kerbau, hinggalah memasak di dapur kayu, semua sudah dipelajarinya. Orang popular sepertinya, lambat-laun pasti dapat dijejaki. Krew penerbitan ‘Meletops’ dapat menjejaki Luna. Ryan turut serta untuk memujuk. Luna tiada pilihan, kecuali pulang ke KL apabila Atan menghalaunya setelah menyangka Luna adalah tunangan Ryan yang selama ini cuba disembunyikan oleh Luna. Luna kini kembali mengacara. Candy, penerbit rancangan ‘Meletops’ sentiasa mahukan rancangannya mengungguli carta teratas. Tanpa pengetahuan Luna, Candy menjemput Atan menjadi tetamu rancangannya. Atan bersetuju. Merekapun bertolak ke KL menaiki lori Atan. Rancangan bersiaran secara langsung, Atan dibawa masuk… Luna dan Atan terkedu apabila bertentang mata. Atan marahkan Luna kerana menyangka Luna menipu dan mempermainkannya. Luna pula marahkan Candy kerana memperalatkan mereka berdua untuk menaikkan lagi carta rancangan ‘Meletops’.

mari tgk trailer..



sama2 kite support filem melayu kitoooo...

imran.sarmin


Thursday, March 24, 2011

Tiada kata sechantek bahasa


Tiada kata secantik bahasa
Untuk ku puji adinda
Tiada gambar secantik lukisan
Nak ku tunjukkan perasaan

Oh dinda puspa gemala
Mengharum jiwa
Mmmm mmmm

Dinda puspa gemala
Mustika kanda

Namun musim berubah
Suasana bertukar
Tapi ikatan mesra
Sikit pun takkan longgar

Tiada kata secantik bahasa
Untuk ku puji adinda
Untuk ku puji adinda

Oh dinda puspa gemala
Mengharum jiwa

Mmm Mmm

Dinda puspa gemala
Mustika kanda

Namun musim berubah
Suasana bertukar
Tapi ikatan mesra
Sikit pun takkan longgar

Tiada kata secantik bahasa
Untuk ku puji adinda
Untuk ku puji adinda

imransarmin

Sunday, March 13, 2011

Dikau Teristimewa

Untuk Hazirah Abd Rahman...



Semerdu kicauan
Burung yg menyanyi
Mendamakan semua keresahan
Seketika daku memikirkan
Kehadiran rindu
Terbayangkan wajah ayu yang
Semakin menganggu

Engkaulah dewi penyejuk hati
Hadirmu seumpamanya mimpi
Lalu kau menggembara dan mengenali
Keinginan senubari yang daku ingini

Bercahaya
Cinta yang terbina
Kini Cuma ada
Bahagia antara kita
Seandainya
Daku yang pertama bertakhta di hati
Setiap masa
Kau teristimewa

Selamanya
Akan ku pastikan
Abadi sentiasa
Tanpa penghujungnya
Seindah pelangi senja
Tiada bandingan
Kau teristimewa

Engkaulah dewi penyejuk hati
Hadirmu seumpama mimpi
Lalu kau mengembara dan mengenali
Keinginan senubari yg daku ingini

Kerana mu
Aku pertahankan
Kesetiaan ini
Tiada berbelah bagi
Sekiranya
Kau jauh dari diriku
Tiada ku mampu
Menepis kerinduan
Dikala kesepian
Dikaulah kasihku... Oooo

aliimransarmin

Monday, February 21, 2011

peragut yg mati..

salam all,
hari ni meh cite pasal peragut.. aku x suke btol dgr orang2 yg meragut nie.. kalau aku dpat.. mmg aku blasah jerk.. sampai k.o.. tahniah buat siti aisyah kerana telah menumpaskan 2 orang peragut warga asing.. mari kite tgk ape cite kt surat khabar..




amek ko tertonggeng.. patut mmg kene mcm ni la peragut.. keje menyusahkan orang.. mati lebih baik.. huhuhu.. kepada kengkawan semua.. berhati2 ek.. jumpe orang mcm nie. langgor jer..

orait.. tata..

imransarmin

Friday, February 18, 2011

black - sofea jane

salam semua!

hari ni mari layan lagu nie.. best! mari karok!


Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca
Yang tak bisa disentuh
Namun hanya boleh dipandang
Ingin sekali ku sentuh
Ingin jua ku memiliki

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri

Chorus
Andai kau tahu
Apa yang ku mahu
Mahukan dirimu ‘tuk mendekatiku
Dan aku tak bisa memaksa dirimu
Walau dalam tidur
Ku kan menantimu hingga akhir nanti

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri

Ulang Chorus 2X

imransarmin

Sunday, February 13, 2011

Hukum Menyambut Valentine's Day

Salam Semua..




Keterangan/Hujah:

Sejarah Valentine’s Day tidak ada di dalam Islam. Amalan, budaya dan hasrat perayaan ini mempunyai unsur-unsur Kristian yang bercanggah dengan Islam.

Di dalam Islam tidak ada hari tertentu bagi meraikan kekasih atau kasih sayang. Islam sangat menitikberatkan soal kasih sayang dan setiap hari di dalam Islam adalah hari kasih sayang.
Islam menolak konsep kasih sayang yang terkandung dalam Valentine’s Day kerana unsur-unsur ritual keagamaan yang diamalkannya boleh menggugat akidah Islam.

Hukum Islam jelas dalam hal melarang umatnya meniru atau menyerupai budaya dan cara hidup orang bukan Islam. Ini berdasarkan sebuah hadith Rasulullah s.a.w.:


من تشبه بقوم فهو منهم

“Sesiapa yang menyerupai sesuatu kaum maka dia termasuk dalam kaum tersebut.” ( Riwayat Abu Daud)

Rasulullah s.a.w. juga bersabda:


من عمل عملا ليس عليه أمرنا فهو مردود

“Sesiapa yang mengamalkan perkara yang bukan dari pada amalan kami maka ia akan ditolak.” (Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

Kebanyakan golongan remaja Islam hari meraikan Valentine’s Day dengan perbuatan- perbuatan yang dilarang oleh Islam. Gejala seperti ini sekiranya tidak dibendung akan merosakkan generasi umat Islam akan datang.

So kepada rakan-rakan semua.. jauhilah dari menyambut hari valentine nie.. harammm... okeh!!


imransarmin


Friday, February 11, 2011

PTPTN



salam..
kali ni.. nk cite pasal ptptn.. layan iklan dia..



so.. aku dulu time blaja kt kolej multimedia, KL.. ade wat pinjaman ptptn.. ade la dlm 12.5k.. so.. skang ni da 3 tahun aku abis blaja.. ape?? sape ckp aku x bayar.. aku da byr da!! tp utang aku masih blom turun 10k lagik.. :( . ari ni.. aku nk bayor la ptptn.. tp sistem dia mcm harap.. da sejam tunggu.. asik refresh.. tp ini yg keluar..


so.. jgn cakap sy x bayar ek.. tiap2 taun sy bayar.. nnti x bayar.. kene black list plak nk g oversea..tp.. hari ni hajat x kesampaian... so.. esok try la lagik..

dadadididudu!!!

minum milo anda jadi sihat dan kuat!


imransarmin


Thursday, February 10, 2011

Pump your day with a cup of #MiloFuzeJamPack and you can also tag your friends with the respective Milo Fuze's personalities. It's fun. Try now!



ARE YOU THE PRETTY? THE SHY? OR MR. AMPU? PLAY THE GAME AND WIN UP TO RM 40K!

Which personalities would you wanna fit your friends? The Pretty? The Shy? Or Mr. Ampu? Milo Fuze is back in action and it's bringing you an addictive game that will totally blow your mind! That's right, Milo Fuze is introducing this super duper cute game called Jam Pack and there are prizes worth RM40, 000 up for grabs! Woahhhhh... Times like this, we all don't mind holding The Aunty title proudly. RM40, 000 prizes up for grabs, c'mon!! Share this now! A Milo Fuze a day, keeps your tiredness away! Share this with your friends and get rewarded! Contest ends on March 9, 2011.


Pump your day with a cup of #MiloFuzeJamPack and you can also tag your friends with the respective Milo Fuze's personalities. It's fun. Try now!

Menjana pendapatan sampingan..

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

klik link kt atas tuh untuk tahu.. pernah dengar churpChurp?
mari kite ramai2 join.. sambil update status FB or Twitter.. leh buat duit tau!

Social Sharing

Spread the love and share the latest rewards and news to your friends and followers. Pick a campaign you'd like to share on, get your personal link, and share the news on any of your social media platforms. Get rewarded from your total clicks. Most importantly, we strongly encourage you NOT to spam and mislead your friends when sharing.


Social Seeding

Personalize and manually update posts on your Twitter, Facebook and Forum Portals' space with all the required keywords from the brief. Your earnings will only be approved if your real-time updates follow the brief accordingly. Some campaigns may require you to submit drafts before making them live.



Scheduled Tweets

Personalize your tweets with your own creativity and lingo with ALL the required keywords. Submit it and wait to see if your creative tweets are published on your Twitterfeed! Remember, customized disclaimer, links and #tags are VERY important!


Connect with Nuffnang!

Get the latest updates and notifications on Nuffnang's coolest bloggers' community news and contests directly from your Churp Churp account. Get rewarded from Churping and Blogging has never been this fun. NANG it today!


Authorize Twitter and Facebook

Authorize your Twitter and/or Facebook accounts to take part in the exciting Twitter and Facebook related campaigns. The more campaigns you participate, the more rewards await you!

Monday, January 17, 2011

Menyesal



Tak pernah ku fahami ertimu padaku
Tak pernah ku mengerti hadirmu untukku
Rasa yang pernah kau bagi
Cinta yang telah kau beri

Setelah ku terjatuh baru ku sedari
Betapa kau kekasih hingga hujung hati
Rasa yang setia menanti
Cinta yang tak akan pergi

Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu sambut cinta
Penawar peritku

Hanya dirimu
Tulus cintaku

Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku

Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu
Sanggup cinta penawar peritku
Sanggup cinta pengusap tangisku


aliimransarmin